Počasi, lepo počasi pisalo po papirju drsi, 

nam črke ustvarja in misli umiri. 

Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Organizira jo Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo. 

V Tednu 2021 bomo spodbujali »lepo« pisanje z roko, čitljivo, tekoče, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2021 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi. 

Osrednja tema Tedna 2021 je Pišem pismo prijatelju. To je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri. Besedo  »prijatelj« lahko razumemo  v širšem pomenu besede. To je lahko sošolec, mama, oče, babica, dedek, brat, sestra, sosed ipd. Lahko pišete komur koli, tudi predsedniku države ali ministrici za šolstvo. Zaupajte jim, kaj vas teži. 

K ustvarjanju ste vabljeni VSI – učenci od 1. do 9. razreda OŠ Hajdina, ravnateljica, učitelji in učiteljice, starši, dedki, babice … 

Nekaj idej za pisanje: vaše PISMO PRIJATELJU je lahko tudi razmišljanje o šoli na daljavo, koronavirusu, “drugačnem” letu 2020 in željah za letošnje leto 2021. 

Pišite čitljivo.  

Če želite, lahko uporabite podlago za pisanje rokopisa, ni pa nujno. Podlaga za pisanje rokopisov 2021 

Učiteljica Andreja Novak je za vaše izdelke pripravila padlet – tole je povezava https://padlet.com/andrejan/tedenpisanjazroko. 

 

Ambasadorji Tedna pisanja z roko 2021 so: 

Erik Brecelj, kirurg in aktivist, 

Urša Menart, režiserka in scenaristka, 

Tadej Pogačar, kolesarski šampion.