Spoštovani starši, drage učenke, dragi učenci.

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije sprejela sklep, da od 9. 11. 2020 poteka vzgojno-izobraževalno delo v osnovnih šolah za vse učence od 1. do 9. razreda na daljavo.

Strokovni delavci so se na izobraževanje na daljavo pripravljali in verjamem, da se bodo potrudili in po svojih najboljših močeh poskrbeli, da bo pouk na daljavo uspešen.

Delo na daljavo bo za učence od 6. do 9. razreda potekalo po urniku preko MS Teamsov kot v tednu pred jesenskimi počitnicami. Učenci so se v novem okolju po mnenju učiteljev dobro znašli in pričakujemo, da bo delo potekalo brez večjih težav.

Za učence od 1. do 5. razreda bo komunikacija v zvezi z delom na daljavo potekala preko staršev po elektronski pošti. Zavedamo se, da boste starši pri mlajših učencih še dodatno obremenjeni, ampak prepričana sem, da se bodo učitelji potrudili in vam pomagali.

Obveščamo vas tudi, da se varstvo otrok zaradi odrejene karantene ali druge zunanje objektivne okoliščine nezmožnosti obiskovanja vrtca ali šole do vključno 5. razreda osnovne šole,  lahko šteje tudi kot višjo silo zaradi obveznosti varstva. V tem primeru morate obvestiti delodajalca najpozneje v treh delovnih dneh od nastanka tega razloga. Delodajalec mora v postopku uveljavljanja povračila nadomestila plače, ko delavec ne more opravljati dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva, vlogi priložiti tudi izjavo o obstoju okoliščin, ki vplivajo na nastanek višje sile (tretji odstavek 61. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20).

O vseh pomembnih novicah boste obveščeni sproti preko naše spletne strani, po elektronski pošti in preko razrednikov. Učencem z učnimi težavami bodo učitelji nudili dodatno podporo. Vprašanja v zvezi z delom na daljavo lahko naslovite na elektronske naslove naših strokovnih delavcev, ki vam bodo odgovarjali, svetovali in pomagali. Pišete lahko tudi na e- naslov: vesna.mesaric.lorber@gmail.com ali ales.sakelsek@os-hajdina.si .

Za učence iz socialno ogroženih družin bo v prihodnjem tednu poskrbljeno za topli obrok, ki ga  bodo sami prevzeli v šoli ali jim bo dostavljen. O tem vas bomo še obvestili, saj pripravljamo obvestilo v sodelovanju z Občino Hajdina.

Pred nami je zahtevno obdobje. Prepričana sem, da bomo z medsebojnim sodelovanjem in zaupanjem uspeli prebroditi ta čas in  uspešno speljati tudi vzgojno-izobraževalno delo. Verjamem, da bomo skupaj zmogli.

Lepo vas pozdravljam in vam želim, da ostanete zdravi.

Vesna Mesarič Lorber, ravnateljica